dinsdag 18 september 2012

Halve marathon van Nieuwpoort

Vorige zondag (09/09) hebben enkele van ons deelgenomen aan de halve marathon van Nieuwpoort.De zon scheen volop dus iedereen genoot van een stralende 'zon'dag. Als voorbereiding op de marathon van Eindhoven stond er voor Lis en Gunther een halve op hun programma. Vroeg uit de veren om tijdig in Nieuwpoort te geraken.

Karine en Danny verschenen op de valreep met Marthe, Lotte en Klaas om met hen mee te zweten. Het is altijd leuk als je in SVS gezelschap aan een wedstrijd kan deelnemen.

Om kwart voor 11 konden ze eraan beginnen. Het werd steeds warmer en zelfs de lichte zeebries gaf geen verkoeling. Gelukkig kon Lis mooi op hartslag lopen, de benen zaten echt goed en van de warmte had ze weinig last.

Na 1 ronde (7 km dus) liep Gunther mee met Karine en Lis wegens te warm om het vooropgestelde tempo aan te houden. Na 15 km besloot Lis lichtjes te versnellen naar 4'45" tot 4'50" omdat ze voelde dat dit tempo haalbaar was tot het einde van de wedstrijd.

Dit was voor Karine net iets te snel, dus liep Lis met Gunther verder naar de finish. Na 1u42 zat de halve maraton er op, wat een zalig gevoel!

Karine werd derde in een mooie tijd van 1u45 en Danny eindigde in de top 20 met 1u32. Ook Klaas, Marthe en Lotte liepen knappe tijden. Lis werd 2e vrouw. Onze dames haalden dus brons en zilver.

Op 14 oktober 'kiezen' zij voor het echte werk, benieuwd wat de marathon hen zal brengen...maar slecht zal deze niet zijn...een persoonlijk record misschien?